20. FFFIMU

10. 6. 2020

 

Každá událost, která slaví jubileum by měla být něčím speciální, a to se tentokrát na Filmovém festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity vskutku stalo. Festival probíhal online formou, a to skrze streamování na platformě Twitche a na YouTube v reálném čase. Celý stream byl prodchnut nádechem dobré nálady, nadšení a určitého druhu novátorství, které tkvělo právě v inovaci v podobě online streamu.  Byla to vskutku nevídaná podívaná a diváci, tak mohli vidět filmy, které opravdu stálo za to!

Bylo možné zhlédnout, jak filmy od tvůrců v rámci předmětu PV113, který je možný si zapsat na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity, tak i externí filmy, kdy mnohé z nich byly vytvořeny na Slovensku. Tento rok tedy byla škála opravdu pestrá a každý si tedy mohl najít snímek, který se mu líbil. Byly zde snímky vtipné odhalující spiknutí skrze fotokoutky, ale i filmy pro hlubší zamyšlení, které poukazovali na to, že lidé žijí v zajetí jedniček a nul a není zde možnost se osvobodit.

Samotné vyhlašování cen pak probíhalo také netradiční formou, neboť vždy bylo vyhlašování ve stejný den jako přenos filmů, ale tentokrát se konalo až o týden později a to 29. května. Bylo tomu tak, neboť divákům bylo umožněno se na snímky v poklidu podívat znovu. Snímky bylo možné nalézt na YouTube, kam byly nahrány a bylo si je možné opakovaně pustit.

Co se týče výherních cen, tak bylo možné vyhrát v třech kategoriích. Kdy první kategorií bylo hlasování poroty, v kterém se na prvním místě umístil snímek 12 hodin. V kategorii druhé, kde pro filmy hlasovali samotní diváci první místo obsadil film Odhalenie. Poslední kategorie byla možná díky generálnímu sponzoru Abra a jejíž hlavní cenu předávala zástupkyně za tuto společnost, kterou předala tvůrcům filmu Architektka. Celé vyhlašování cen se linulo opět v dobré náladě a padlo mnoho vtipných vsuvek díky Janu Špačkovi a Elišce Jechové, kteří moderovali nejen moderátorské vstupy na streamu, ale právě i závěrečné udělování cen. Příští rok snad bude už probíhat tradiční formou, ale není vyloučeno, že by se 21. ročník nemohl provézt i v online formě stejně jako tento rok.

 

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info