Exkurze do České televize

23. 10. 2013

Česká televize je jedinou veřejnoprávní televizí v ČR. Má svá studia v Praze, Brně a Ostravě a právě do toho brněnského studia měli možnost nahlédnout studenti předmětu PV110 Základy filmové řeči ve dvou exkurzích domluvených na 22. a 23.10.

Dostali jsme milé průvodce, kteří nás zavedli do produkce i postprodukce. Jejich pýchou bylo hlavně studio, odkud se pravidelně vysílá Dobré ráno a již od roku 1997 se zde natáčí soutěžní pořad AZ-kvíz. Když jsme se pánům představili, hned nám jakožto kolegům povyprávěli více o technické stránce studia a měli jsme možnost vyzkoušet si ovládání kamerového jeřábu. U zeleného plátna jsem si neodpustila poznámku, že máme ve škole taky takové.

Přestože jsem stále nebyla sto pochopit, jak mohou mít ve studiu nad kuchyňským vařičem místo digestoře kameru, posunuli jsme se dál. Míjeli jsme dveře s nápisy Šatna, Maskérna, Sklad a dostali se až do místností režie, zvuku i techniky. Náš milý průvodce nám dal dokonce tip, jak bychom z ČT mohli pronést všechny kamery, k tomuto nám chyběl už pouze šroubovák. Přesto jsme se společně usnesli, že technika, kterou nám LEMMA nabízí, je dostačující a tudíž nebudeme v ČT krást, aby zaměstnanci nebyli smutní.

Nakonec jsme křížem krážem prošli střižny, popovídali si se střihači a po celých třech hodinách, kdy už nám lezly nové informace z hlavy ušima a zvuková střižna, kterou jsme obsadili, stále hlásila Media offline, jsme raději poděkovali a odporoučeli se.

Fotografie z exkurze ošéfovala (stejně jako tento příspěvek) Nikola Linhart: Exkurze do ČT 2013

Myslím si, že nutně potřebujeme čtecí zařízení, je s ním hodně legrace. NL

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info