Noc vědců 2013

27. 9. 2013

Tento den se Fakulta informatiky proměnila v posvátnou půdu Noci vědců. Jedná se o tradiční celoevropskou akci, která si klade za cíl propagovat vědu a techniku a přiblížit je odborné i neodborné veřejnosti.

Naši pracanti z laboratoře LEMMA obsadili hned dva přednáškové sály. V posluchárně D1 vzniklo produkční studio se zeleným klíčovacím plátnem. Plakát na dveřích hlásal „NATOČ SE SÁM“ a návštěvníci si tak mohli vyzkoušet, jaké to je být televizní rosničkou. Mnozí přišli na to, že uvádět zpravodajství o počasí není zase taková hračka, jak by se mohlo na první pohled zdát. Nicméně naše zelené klíčovací plátno se zalíbilo všem napříč generacemi a chvílemi bylo těžké rozpovídané rosničky vůbec zastavit (obzvláště ty ovíněné). Fotografie od plátna obstarala Nikola Linhart.

Posluchárna D3 se přeměnila v jednosměrný stroj času a přenesla diváky do minulosti. Promítání toho nejlepšího z Filmových festivalů FI MU s možností diskuze se studenty a případným vlastním výběrem filmu na přání. Devadesátiminutový blok filmů se během noci otočil třikrát a nabídl návštěvníkům vybrané perličky studentských autorských děl z festivalové historie.

Teď už mi pouze dovolte se rozloučit, na dalším ročníku Noci vědců na viděnou. NL

Bez popisku


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info